Wat is een condensdroger en hoe werken ze?

Op hun eenvoudigste manier combineren was / condensdroger een wasmachine met voorlader en een wasdroger voor condensators tot een enkel apparaat dat over het algemeen ongeveer even groot is als een gelijkwaardige, op zichzelf staande wasmachine. Ze bieden doorgaans alle functies, programma’s en modi van midden- tot hoge sluitringen en drogers, zodat ze beloven alles te doen wat stand-alone wasmachines en drogers kunnen doen, maar met de helft van de voetafdruk. En hoe kleiner uw leefruimte, hoe groter een voordeel dat wordt. Bekijk direct alle machines op Witgoedland.

Een handige manier om een condensdroger te gebruiken

Wasdroogcombinaties zijn ook een handige manier om de wasdag aan te pakken, omdat ze zonder je tussenkomst kunnen wassen en drogen – dus ja, je kunt vuile kleren inleggen voor je werk, comfortabel in de wetenschap dat je thuiskomt om schoon te maken, droge was en moet het niet tussen apparaten verplaatsen of op de lijn hangen. Sommigen van de liefhebber houden zelfs je kleding zachtjes tuimelend totdat je klaar bent om ze uit te schakelen, zodat ze niet kreuken.

U kunt de was- en droogcycli ook zelfstandig uitvoeren, zodat u uw combo kunt gebruiken als een gewone wasmachine voor dagelijks gebruik (omdat u al weet dat lijndrogen de meest energie-efficiënte en milieuvriendelijke manier is om uw was te drogen) , maar je hebt de mogelijkheid om een ​​droger te gebruiken als je hem nodig hebt tijdens een noodgeval of tijdens een langdurige stortbui, zonder dat je vloerruimte hoeft op te offeren voor nog een ander apparaat.

Hoe verhouden wasdroogcombinaties zich tot standalone apparaten?

Wasdroogcombinaties gebruiken dezelfde wasactie als een vergelijkbare voorlader, zodat het reinigingsvermogen vergelijkbaar is, maar het drogen laat vaak veel te wensen over. Hoewel ze ongeveer dezelfde hoeveelheid energie gebruiken als een gelijkwaardige condensatiedroger om te drogen, duurt het ongeveer twee keer zo lang om dit te doen – gemiddeld drie en een half uur, maar meer dan zes uur voor één die we hebben getest (lang genoeg om je lijn droog te houden) kleding in plaats daarvan). Dit is geen probleem als u de was doet terwijl u op het werk bent, of ‘s nachts, maar het kan zeer frustrerend zijn als u haast heeft met schone kleding.

Wenkbrauwen opgetogen, doodgaan in een combo maakt ook gebruik van veel water. Soms meer dan ze zullen gebruiken om te wassen. Deze lange, matte en dorstige droogprestatie betekent dat gebruikers van zware droogautomaten beter af zijn met een speciaal stand-alone apparaat.